Холандското правило за отваряне на шофьорската врата Dutch Reach е близо до

...
Холандското правило за отваряне на шофьорската врата Dutch Reach е близо до
Коментари Харесай

Предложение от ЕП: Да отваряме шофьорската врата само с дясната ръка

Холандското предписание за отваряне на шофьорската врата Dutch Reach е покрай това да стане стандарт в цяла Европа. Предназначението му е да предотвратява злополуки, най-вече на велосипедисти и хора на тротинетки, когато се отворя вратата на колата. Европейският парламент наскоро утвърди серия от нови правила, с цел да създадат пътищата по-безопасни, осведоми " 24 часа ".

Една от тях е, че инструкторите в автошколите скоро ще би трябвало да ревизират дали претендентът за шофьор отваря вратата вярно. Така нареченият Dutch Reach би трябвало да стане стандарт. Когато отваряте вратата на автомобила, постоянно би трябвало да употребявате ръката, която е по-далеч от вратата (по европеййските пътища – дясната). По този метод съвсем автоматично водачът поглежда през рамо, т.е. обратно, и може да забележи прибближаващ велосипедист. 

В някои модерни автомобили интелигентните системи за подпомагане предупреждават, в случай че транспортно средство или велосипед се появи в мъртва точка или даже блокир вратата, в случай че да вземем за пример доближава велосипед.

Все отново експертите поучават, че винаги е по-добре да погледнете в огледалото за назад виждане и да отворите вратата с ръката, която е най-отдалечена от вратата. Този потребен табиет към момента не е законово дефиниран заради много комплицираните процедури в Европейския съюз.

Въпреки че Народното събрание към този момент се съгласи с предлагането на Европейската комисия, 27 държави-членки към момента би трябвало да се спогодят по него. Сега следва страните да обмислят новите правила, а по-късно окончателното решение ще бъде взети при ново привикване на Европейския парламент, който ще стартира работа след изборите на 9 юни. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР